Vaak gestelde vragen (FAQ)

10. Waarom ontvang ik een "unknown host xxx" foutmelding terwijl ik nog altijd toegang heb tot mijn website/server?

Deze foutmelding komt voor wanneer ons systeem uw domeinnaam niet kan bereiken, en toont aan dat er een probleem is met uw DNS-servers. Dit kan gebeuren wanneer al uw DNS-servers onderbroken zijn, of de connectie met de DNS-servers onderbroken was.

Het kan zijn dat u DNS-problemen niet onmiddellijk opmerkt wanneer u gebruik maakt van cached DNS records in plaats van nieuwe DNS-queries aan te maken. Dit is vaak het geval wanneer u regelmatig de website/server bezoekt en wanneer u de DNS records in cache hebt. Uw bezoekers (vooral zij die voor de eerste maal uw domein bezoeken) zullen echter niet in staat zijn om uw domein te bereiken.

Ons systeem is ingesteld om een nieuwe DNS-query aan te maken bij iedere controle zodat wij DNS-problemen onmiddelijk kunnen opvangen. Omwille van de actie hierboven, kan u bepaalde foutmeldingen als vals beschouwen. Dit is niet het geval wanneer een fout door meerdere controlelocaties werd bevestigd.

U kan altijd de DNS-controle omleiden door de monitoring met het website/server IP-adres uit te voeren in plaats van een domeinnaam. Wanneer u dit wenst te doen, moet u er zeker van zijn dat al uw DNS-servers apart gecontroleerd worden.