Vaak gestelde vragen (FAQ)

2. Uw downtimerapport lijkt fout of wijkt af van dat van mijn webhost's.

Eerst en vooral, moet u weten wat de verschillen zijn tussen ons monitoringsysteem van uw webhost's:

  Ons bewakingsysteem Webhost
Testen van globale locaties binnen het datacentrum
Detecteer website/server downtime en internetcongestie of breakdown enkel website/server downtime
Verslag alle downtimes enkel onverwachte downtime (verwachte downtime wordt niet gerapporteerd)

Door deze verschillen, kan de gerapporteerde downtimetijd verschillen.

Hou er rekening mee dat al onze gerapporteerde downtimetijden worden bevestigd door globale controleposten.

Het Internet is een onderling verbonden gateway-gebaseerd systeem waarbij de routering van datapakketen dynamisch wordt gecontroleerd door protocollen zoals o.a. BGP. Verbindingsproblemen die zich voordoen, kunnen wegens congestie of andere kwesties voorkomen. Als u af en toe eens een heel korte downtime ziet, kan u dat doorgaans als normaal beschouwen. Als de downtime echter vrij frequent voorkomt, is er waarschijnlijk een probleem met uw hostingbedrijf of, op hun beurt, misschien zelfs de leverancier(s) van die laatste.

Er zijn enkele gevallen waar een downtime gerapporteerd wordt terwijl gebruikers beweren dat er op dit moment geen probleem is. Afhankelijk van het internet, is het mogelijk dat verbindingsproblemen enkel verkeer vanaf bepaalde locaties treffen. Dit kan men wijten aan tijdelijke problemen met een peeringnetwerk in de backbone. Daarom kan het zijn dat u geen problemen ondervindt wanneer wij een downtime detecteren.

Meestal bent u zelf de beste beoordeler. U kan uw website/serverlog controleren of feedback verzamelen van uw gebruikers.

Niettemin, als u vindt dat wij een downtime verkeerd rapporteren, gelieve ons te contacteren zodat we dit kunnen onderzoeken.